Auteur:

Gepubliceerd op: 13-01-2020

Een jaar geleden lanceerde Sofie Lemaire (Radio 1, Culture Club, ...) een oproep voor "Meer Vrouw Op Straat", om steden en gemeenten zo aan te moedigen vrouwen vaker een plek in de publieke ruimte te geven. Daarnaast werkte Lemaire ook aan een televisieprogramma waarin ze de verhalen van enkele straffe Vlaamse vrouwen zal vertellen. Vanaf begin maart is dit programma te zien op Canvas. 

Om de impact en het engagement van steden en gemeenten te onderstrepen, zou het fantastisch zijn om deze campagne te kunnen afsluiten met een overzicht van alle straten, pleinen, gebouwen, kunstwerken, etc. die er tijdens deze campagne (van februari 2019 tot nu) zijn bijgekomen en die naar een vrouw verwijzen. Werden er in jouw stad of gemeente op dit vlak het afgelopen jaar plekken gerealiseerd of concrete beslissingen genomen voor de (nabije) toekomst, mag je het Sofie Lemaire en haar ploeg laten weten via meervrouwopstraat@canvas.be 

Steden en gemeenten die nog niets ondernamen, spoort Lemaire aan om in januari en februari ook nog zoveel mogelijk nieuwe plekken naar vrouwen te vernoemen. Al gaat het om 'slechts' een principiële goedkeuring op de gemeenteraad voor een verkaveling die pas over enkele jaren verwezenlijkt zou worden, het is het uitgelezen moment om het engagement van de steden en gemeenten nog eens in de verf te zetten. Al deze nieuwe initiatieven mogen ook gemeld worden via meervrouwopstraat@canvas.be, dan neemt Canvas die heel graag mee in het overzicht.

Katrien Gordts