Gepubliceerd op: 30-04-2020

Informatie Vlaanderen heeft de MAGDA Documentendienst voorgesteld, een allesomvattende oplossing voor het versturen van (aangetekende) brieven, zowel digitaal als per post.

Lokale overheden versturen samen miljoenen brieven per jaar. De kosten daarvan leggen vaak een serieuze druk op het budget. Door zoveel mogelijk post te digitaliseren en automatiseren zou er veel bespaard kunnen worden, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Herken je deze situatie? Dan kan de MAGDA Documentendienst je misschien helpen.

Hoe werkt het?

De MAGDA Documentendienst laat je toe om via een digitale dienst alle documenten te versturen naar burgers, bedrijven, organisaties en andere overheden. Het grote voordeel is dat je dat zowel digitaal als analoog kan doen en aangetekend of niet. Digital first is daarbij het uitgangspunt, maar als een digitale zending via de eBox of e-mail niet lukt, dan wordt de brief afgedrukt en per klassieke post opgestuurd. Ondertussen zijn er al meer dan 1 miljoen burgers die de eBox hebben geactiveerd, dus al deze mensen komen nu al in aanmerking om digitaal post te verzenden. Alles verloopt verder veilig, betrouwbaar en in orde met de AVG-wetgeving. Je krijgt daarnaast volledige technische ondersteuning. Ook zal er binnenkort een link gemaakt worden met Mijn Burgerprofiel.

Digitale infosessies

Informatie Vlaanderen organiseert digitale infosessies voor medewerkers van Vlaamse overheden.

Tijdens deze infosessie kan je ontdekken wat de MAGDA Documentendienst voor jou kan betekenen. Informatie Vlaanderen zal de werking illustreren en kort de technische en financiële kant belichten. Er is ook ruimte voor vraag en antwoord.

Inschrijven kan door op een van onderstaande links te klikken:

Als je wel interesse hebt in deze nieuwe dienst, maar de aangeboden momenten niet passen, dan kan je je ook op de op de interesselijst zetten.

Meer info over de MAGDA Documentendienst kan je vinden op deze website. Deze dienst wordt gelanceerd in het kielzog van de taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal.