Auteur:

Gepubliceerd op: 30-09-2020

Vanaf vandaag kan je in de app stores Coronalert downloaden, het nieuwste instrument in de strijd tegen COVID-19. Coronalert is een gratis en gebruiksvriendelijke app om de coronacrisis in te dammen. Zo waarschuwt de app je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft, ook indien je hen persoonlijk niet kent. Coron-alert draagt op die manier bij tot snellere, meer krachtige contactopsporing.

Via de app kan je automatisch een waarschuwing krijgen indien je in contact kwam met een besmette persoon. Dit gaat natuurlijk wel maar als de andere persoon ook gebruik maakt van de Coronalert app. Wat met je anonimiteit? Geen nood, je weet alleen maar dat er een risico op besmetting is, niet waar of wanneer er contact was.

Laat je een coronatest afnemen? Dan kan je het resultaat direct op je smartphone raadplegen. Zo is men meteen op de hoogte en kan men sneller je voorzorgen nemen om anderen te beschermen bij een positieve test. Die testcode kan je zelf invoeren, maar je kan ook de code van je app registreren wanneer je arts een test voorschrijft.

Zoals je ziet kan deze app een flinke bijdrage leveren aan de strijd tegen corona. Aarzel dus niet om de app mee in de kijker te zetten binnen je lokaal bestuur. Hiervoor kan je heel wat campagnemateriaal op maat van sportclubs, restaurants en andere organisaties vinden.

Voor meer info kan je terecht op de Belgische pagina voor Coronalert. Het bijhorend campagnemateriaal kan je hier downloaden.

Veerle Cortebeeck