Auteur:

Gepubliceerd op: 13-05-2022

Elk lokaal bestuur plaatst als aanbestedende overheid jaarlijks vele overheidsopdrachten. De Vlaamse lokale besturen kopen jaarlijks 1,5 miljard euro aan goederen en diensten aan. Hierbij zijn de werken nog niet meegerekend. Dat betekent dat er in de lokale besturen heel wat expertise aanwezig is m.b.t. de wetgeving overheidsopdrachten.

We zijn ervan overtuigd dat lokale besturen veel kunnen leren van elkaar en starten daarom met een online kennisdelingsplatform – via Microsoft Teams- voor medewerkers van lokale besturen. Met dit platform willen we kennisdeling tussen steden en gemeenten faciliteren over overheidsopdrachten. Je kan er terecht met al jouw vragen. Of je nu op zoek bent naar een voorbeeldbestek, ervaringen met leveranciers of procedures, inspiratie en tips voor een concreet vraagstuk m.b.t. overheidsopdrachten in jouw lokaal bestuur…We bieden je graag een kanaal om hierover met andere lokale besturen in gesprek te gaan!

We mikken in eerste instantie op medewerkers van aankoop- en juridische diensten die veel in aanraking komen met overheidsopdrachten, hier zelf dus ook al wat kennis en ervaring hebben rond opgebouwd en die graag deze kennis delen en willen bijleren van anderen.

Vanuit de VVSG engageren wij ons om jullie via dit kanaal op de hoogte te houden van nieuws over overheidsopdrachten en interessante (boven)lokale initiatieven en vormingen over het thema.

Ook rond dit onderwerp behartigen we de belangen van de lokale besturen en gebruiken we graag dit platform om vinger aan de pols te houden.

Heb je interesse om aan te sluiten? Vul dan dit formulier in en we voegen je toe. Opgelet, enkel VVSG-leden (lokale besturen) kunnen zich hiervoor aanmelden.

Nathalie Dumarey