Auteur:

Gepubliceerd op: 13-10-2021

Hoe kun je als school discriminatie en racisme tegengaan, en lokaal werk maken van een krachtig en positief diversiteitsbeleid op school? Het zijn vragen die niet alleen binnen het onderwijsveld steeds prominenter worden, maar ook veel lokale besturen bezighouden. Op dinsdag 16 november 2021 organiseren Stad Gent (Onderwijscentrum Gent en Dienst Lokaal Sociaal Beleid), VVSG en Orbit vzw samen een studiedag die inzichten wil aanreiken rond die vragen - zowel gericht naar scholen en leerkrachten als naar mandatarissen en medewerkers van lokale besturen.

De studiedag vindt plaats in het centrum van Gent. We koppelen een plenaire lezing in de voormiddag met tal van boeiende workshops over diverse onderwerpen in de namiddag, zowel voor mederwekers en mandatarissen lokale besturen als voor scholen. Info en inschrijven

De studiedag is een vervolg van het online webinar Discriminatie en onderwijs: Kunnen lokale besturen het verschil maken? dat de VVSG, de stad Gent en Orbit vzw op 16 februari organiseerde.

Sabine Van Cauwenberge