Auteur:

Gepubliceerd op: 03-05-2022

LIFE, het Europese subsidieprogramma voor Milieu en Klimaat, kondigde aan op 17 mei haar nieuwe oproepen te publiceren. Deadlines om in te dienen liggen tussen 8 september en 16 november, afhankelijk van het soort oproep. Alle info hierover zal vanaf 17 mei beschikbaar zijn op het Funding & Tender platform van de Europese Commissie. 
Van 18 tot 20 mei organiseert CINEA digitale infosessies voor potentiële aanvragers om hen te helpen bij het indienen van een voorstel. Tijdens deze sessies kan je ook vragen stellen en ontmoetingen boeken met andere aanvragers, de nationale contactpunten en de CINEA-experts. Registreer je hier om een sessie bij te wonen.

Daarnaast is het LIFE-programma nog op zoek naar externe deskundigen om te assisteren bij de beoordeling van projectaanvragen. 
Heb je vaardigheden en ervaring op het gebied van duurzame energie en wil je graag voorstellen evalueren die zijn ingediend in het kader van het subprogramma LIFE Clean Energy Transition, registreer je dan in de database van onafhankelijke experts van de Europese Commissie. 
Als je vaardigheden en ervaringen hebt op het gebied van natuur & biodiversiteit, circulaire economie en klimaatactie, registreer dan je interesse hier.

Leen Van der Meeren