Auteur:

Gepubliceerd op: 21-12-2021

Fietsberaad Vlaanderen en De Grote Versnelling lanceren op vrijdag 14 januari 2022 een lerend netwerk rond fietslogistiek. Tijdens deze eerste samenkomst zullen de uitdagingen bij de verschillende actoren verkend worden: van fietskoerierbedrijven tot adviseurs en overheden. Zij krijgen de kans om hun aanbod en werking toe te lichten, om vervolgens dieper in te gaan op de aangehaalde problematieken tijdens een panelgesprek. Normaliter zou de lancering van het netwerk fysiek doorgaan tijdens Velofollies, maar gezien de wijzigende coronasituatie zal het moment nu doorgaan via Microsoft Teams.
 

Wat mag je verwachten?


De cargofiets boomt. Heel wat koerierbedrijven zetten fietskoeriers in voor het leveren van kleine pakjes en maaltijden. Uit onderzoek blijkt immers dat er voor heel wat goederen geen noodzaak is om een bestelwagen in te zetten. Veel kan dus geleverd worden door middel van een (aangepaste) fiets. Ook heel wat andere activiteiten of dienstverlening kunnen - mits een aangepaste organisatie - aangeboden worden met behulp van duurzame fietsverplaatsingen. De verschillende mogelijkheden en uitdagingen hierbij zullen verkend worden tijdens het eerste lerend netwerk.


Schrijf je snel in


Hopelijk ben je ook van de partij tijdens de lancering op 14 januari 2022, van 10:00 tot 13:00. Bekijk het volledige programma en schrijf je in voor woensdag 12 januari. De presentaties worden achteraf ter beschikking gesteld, maar de sessies worden zelf niet opgenomen.

Erwin Debruyne