Auteur:

Gepubliceerd op: 31-01-2023

De Vlaamse Regering keert in kader van het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0 en/of 2.0 ook voor 2022 (uitbetaling aan gemeente in 2023) subsdies uit aan de pactgemeenten. Op die manier ondersteunt Vlaanderen de lokale klimaatacties in kader van het LEKP. 

Begin deze week werden de bedragen per stad, gemeente bekendgemaakt. Deze kunnen geraadpleegd worden op de website lokaalbestuur.vlaanderen.be (zie 'meer informatie'), of hieronder. De subsidie is bedoeld  voor lokale klimaatacties, waarbij de totale uitgaven voor klimaatacties minstens het dubbele van de verkregen subsidie moet bedragen. Als gemeente rapporteer je over de uitgaven die gebeurd zijn voor de subsidie - onder zowel LEKP 1.0 als 2.0 - door ze in de jaarrekening te koppelen aan de code ABB-LEKP-2022.

 

De bedragen, hieronder vermeldt, worden ten laatste op 30 april 2023 uitbetaald. De gemeente zal hier ook een bericht over ontvangen. 

Ondertekende jouw gemeente beide pacten? Dan stelden wij voor jou een overzicht samen om het volledige bedrag (LEKP 1.0 en 2.0) te bekijken. 

 

Vergeet zeker niet dat de eerste rapportering in kader van het LEKP 1.0 tegen 1 maart 2023 dient te gebeuren. Lukt dit niet  wegens geen gemeenteraad in februari of een andere reden? Geef dan een seintje aan ABB via het mailadres LEKP-ABB@vlaanderen.be, zij houden hier rekening mee.

 

Elke de Taeye