Auteur:

Gepubliceerd op: 23-01-2023

OPGELET: foutje in mailadres: mail naar nele.schroyen@vvsg.be

VVSG wil lokale armoedebestrijding (meetbaar) effectiever en efficiënter maken door:

  • onze leden te ondersteunen in hun regierol,
  • samenwerking te faciliteren,
  • te inspireren,
  • experimenten te begeleiden.

In het verlengde van het project De Wisselaar bieden we daarom ook aan andere lokale besturen de kans om met elkaar uit te wisselen. De leerlabo’s zijn gericht op medewerkers die dicht staan bij het lokale armoedebeleid – hun exacte functie is niet zo belangrijk, wel moeten ze een zeker mandaat hebben om lokaal acties te ontwikkelen en uit te rollen.

Lokale besturen met uitdagingen en vraagstukken vinden in het labo een veilige experimenteer- en ontwikkelruimte. Doel is dat er lokaal acties opgezet worden als antwoord op een uitdaging of vraagstuk, die vooraf gepitcht (aan andere LB’en en VVSG) en nadien/tijdens geëvalueerd en bijgestuurd kunnen worden. Een denk-en-doetank, dus. VVSG faciliteert mogelijkheid tot intervisie, genereren en aftoetsen van ideeën, klankbordfunctie, ondersteuning.

Goede praktijken die zo ontstaan vinden verder hun weg via kennisdeling, zoals dat ook zal gebeuren voor de projecten in De Wisselaar. Deelnemers houden contact via een uitwisselingsplatform – in welke vorm dan ook. Vanuit deze leerlabo’s kunnen interessante ‘Wisselaar’ matches ontstaan.

Met het oog op de verdere praktische organisatie van de labo’s, moeten we eerst zicht krijgen op de geïnteresseerden. Tussen de regels hierboven kan je lezen dat deelname een zeker engagement vraagt: we plannen bijeenkomsten op regelmatige basis gespreid over het jaar, maar zijn zeker bereid op maat te werken (regionaal, fysiek/digitaal).

Wil je deel uitmaken van deze bijzondere groep? Stuur dan een kort mailtje met je datum van voorkeur naar Nele Schroyen HIER  tegen woensdag 15 februari. We plannen een eerste bijeenkomst op 28 februari en 14 maart (waarvan je er 1 bijwoont)

Nele Schroyen