Auteur:

Gepubliceerd op: 11-01-2021

Vlaamse lokale besturen worden wereldwijd beschouwd als voorlopers wat de lokale vertaling van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen - Sustainable Development Goals of SDG’s - betreft. Desondanks roepen ze nog steeds heel wat vraagtekens op, zowel binnen het gemeentebestuur als bij de burgers. Sensibilisering over de SDG’s blijft dan ook belangrijk.

Om echt werk te kunnen maken van de SDG’s, is het belangrijk dat medewerkers, partners en burgers deze doelstellingen kennen, maar ook weten hoe zij eraan kunnen bijdragen. Zo kan je het draagvlak creëren voor de nodige beleidsmaatregelen die bijdragen aan de SDG’s!

De VVSG verzamelde in 2018 reeds 50 praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland om de SDG’s kenbaar te maken aan een breder publiek, zowel binnen je gemeentelijke organisatie als in je externe communicatie en op evenementen. We lanceren nu een tweede volume met opnieuw 50 concrete praktijkvoorbeelden. Van SDG-straatkunst, tot SDG-radioprogramma’s en het samenwerken met lokale duurzame helden: in dit splinternieuwe portfolio van sensibiliserende voorbeelden vind je een mooie verzameling van bruikbare campagnes, activiteiten en materialen.

Laat je dus inspireren en aarzel niet om ook in jouw gemeente de SDG’s in de schijnwerpers te plaatsen!

Heleen Voeten