affiche week valpreventie

Gepubliceerd op: 14-05-2019

​​Van 22 tot 28 april vindt de achtste week van de valpreventie plaats, een initiatief van de Vlaamse logo's, het Vlaams Instituut Gezond Leven en het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen. Dit jaar staat valangst centraal, een van de vele risicofactoren voor ouderen om te vallen.

Net zoals de voorgaande jaren roept het Expertisecentrum​ Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen alle verenigingen, organisaties, woonzorgcentra, lokale dienstencentra, enz. op om allerlei activiteiten rond valangst te organiseren. ​Vorig jaar namen meer dan 1000 organisaties deel, hopelijk lukt dat dit jaar opnieuw!

​Materialen en informatie

​Op de website van het Expertisecentrum vind je een schat aan materialen en informatie (affiche, folders, flyer, en zelfs een placemat). Deze materialen geven informatie over de oorzaken en gevolgen van valangst en allerlei tips om valangst te verminderen of te vermijden.

Registreer je als deelnemende organisatie

Vanaf 12 februari en uiterlijk tot en met 10 mei kan je je organisatie registreren als deelnemer. Dit doe je via deze link. Door je te registreren:

  • wordt je organisatie opgenomen in de telling van het aantal deelnemende organisaties;
  • brengt één van de vliegende reporters misschien wel een bezoek aan je organisatie tijdens de week van de valpreventie (registreren voor 29 maart);
  • ​ding je mee naar de Award Week van de Valpreventie 2019, een award voor de organisatie die valpreventie op een veelzijdige manier in de kijker heeft gezet (registreren t.e.m. 10 mei).

Meer weten?

Alle informatie vind je gebundeld op de website van het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen.