Auteur:

Gepubliceerd op: 28-11-2019

Meer dan vijfentwintig Vlaamse en Brusselse kunst- en cultuurorganisaties nemen op zaterdag 30 november deel aan Fair Saturday 2019. Fair Saturday is een wereldwijde beweging die elke zaterdag volgend op Black Friday de verbindende sociale impact van kunst en cultuur centraal zet. Kunstenaars en cultuurorganisaties van over de hele wereld zetten hun werking dan in het teken van een maatschappelijk doel naar keuze en geven zo een creatief antwoord op Black Friday.

Voor het eerst halen kunst- en cultuurorganisaties Fair Saturday naar Vlaanderen en Brussel. Meer dan vijfentwintig Vlaamse en Brusselse organisaties nemen deel aan Fair Saturday: onder meer BUDA, Vooruit, STUK, Kaaitheater en CC De Grote Post. Ook Cultuurcentrum Strombeek en Martha!tentatief zetten zich samen achter Fair Saturday.

Dat het concept werkt, is bewezen. Vorig jaar bracht Fair Saturday wereldwijd meer dan 100.000 bezoekers op de been. Artiesten en organisaties wereldwijd informeerden hen over goede doelen die hen na aan het hart liggen. Dit jaar zijn er over heel de wereld meer dan 600 evenementen gepland. Sinds dit jaar is België een officiële partner van Fair Saturday met een eigen pagina op de internationale Fair Saturday-website: daar vind je alle evenementen terug die plaatsvinden in Vlaanderen en Brussel. Neem zeker ook eens een kijkje op de algemene website van Fair Saturday voor meer informatie.

Hilde Plas