Auteur:

Gepubliceerd op: 17-04-2023

De Klimaatdag in 2022 was een recordeditie met meer dan 600 deelnemers. Het mag duidelijk zijn dat de Klimaatdag hét inspiratie- en netwerkevenement van de VVSG voor iedereen die op lokaal niveau betrokken is bij het klimaatbeleid. Voor de 7de editie in het voorjaar van 2024, zijn we op zoek naar een gastgemeente die haar faciliteiten ter beschikking stelt en haar klimaattroeven op tafel legt om te delen met andere lokale besturen.   

Tijdens de Klimaatdag bieden wij een informatief programma aan met interessante praktijken, inspirerende keynotes, info- en werksessies. Voor deze editie zal het programma aanleunen bij het werkprogramma van het Netwerk Klimaat en inhoudelijk gekoppeld zijn aan de ambities voor de komende legislatuur.  

Dus, staat jouw gemeente vooraan als het gaat over klimaatuitdagingen en hebben jullie inspirerende voorbeelden om met anderen te delen?  Heeft jouw gemeente de logistieke faciliteiten om dit evenement te dragen? Bezorg ons dan voor 26 mei 2023 jouw kandidaat dossier. Lees in onze brochure hoe wij de Klimaatdag zien, wat we nodig hebben en wat we jullie aanbieden. 

Wie de evaluatie invulde over Klimaatdag 2022 maakte kans op een weekendje Brugge, aangeboden door de stad. Ellen Algoet van de gemeente Ledegem werd de gelukkige winnaar!

Maarten Tavernier