Auteur:

Gepubliceerd op: 15-07-2019

Het kinderrechtenverdrag wordt 30 dit jaar!

Save the date: “Kick-off Kinderrechten in lokale context” op 19 november

In de verjaardagsweek van het kinderrechtenverdrag lanceren we samen met onze partners feestelijk het Vlaams Netwerk Kind- en Jeugdvriendelijke Steden en Gemeenten. Tijdens het “Kick-off event Kinderrechten in de lokale context” op 19 november gaan we met jeugdambtenaren, schepenen, jeugdorganisaties en onderzoekers in gesprek over kind- en jeugdvriendelijkheid en over hoe je kinderrechten kan realiseren en vormgeven in de concrete lokale realiteit. We voorzien praktijkvoorbeelden, theoretische aanknopingspunten, maar ook workshops en reflectiemomenten.

Plaats: Brussels Info Point

Meer weten? Vraag het aan Jolijn De Haene, projectcoördinator van het Vlaams Netwerk Kind- en Jeugdvriendelijke Steden en Gemeenten

Uiteraard kan je ook in jouw gemeente de verjaardag van het kinderrechtenverdrag vieren. Wil je de kinderrechten inbedden in het lokale beleid van jouw stad of gemeente? Dan is een traject kindvriendelijkheid opstarten misschien wel iets voor jou! Contacteer Imke Pichal, stafmedewerker bij onze partner Bataljong voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Chris Peeters