Auteur:

Gepubliceerd op: 23-03-2021

Aanstekers is een online platform waar jongeren ideeën voor hun gemeente kunnen opzetten. Jongeren kunnen ook door andere ideeën swipen en ideeën ‘aansteken’ met een like. Er is een mogelijkheid om op de ideeën te reageren, zodat het aanvoelt als een levend ecosysteem. Met dit project wil Bataljong jeugdraden een tool geven om met ideeën van hun lokale jongeren aan de slag te gaan. Het project is geschreven en uitgevoerd door Bataljong, met de steun van de Europese unie (Erasmus+).

Doelgroep Aanstekers

Alle jeugdraden van alle Vlaamse gemeenten en steden krijgen een login om hun ruimte (gemeente) te beheren op deze Aanstekerstool. Zo kunnen ze zelf ideeën en reacties verwijderen en modereren. Ze hebben bovendien de mogelijkheid om een subruimte aan te maken rond een afgebakend idee.

Er zijn al 80 gemeenten actief op de webtool en ook de overige gemeenten en steden kunnen rekenenen op een plek op de webtool. De login kunnen ze hiervoor aanvragen via hallo@aanstekers.org. Bataljong zal binnen een traject ook 5 jeugdraden begeleiden bij het gebruiken van de tool. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Bataljong

Henk Keygnaert