Auteur:

Gepubliceerd op: 29-03-2023

De inspiratiekaart renovatiebeleid werd al voorgesteld op de Inspiratiedag Renovatie, maar de volledige afwerking liep wat vertraging op.

Intussen is het zover: alle data werden vervolledigd (ook van de fusiegemeenten) en de interactieve kaart is functioneel. Neem zeker eens een kijkje naar de schat aan informatie over jouw gemeente.   

Voor elk lokaal bestuur is er ook een downloadbaar rapport beschikbaar met meer toelichting en de belangrijkste conclusies die je uit de gebruikte - publiek beschikbare - data kan halen.  In dit rapport vind je een aantal analyses voor het hele grondgebied of een specifieke statistische sector zoals : EPC scores, gebouwtypes en bijbehorende renovatiescenario's met verschillende CO2 reductie ambities.  Van de renovatiepakketten wordt ook het financieel plaatje in grote lijnen meegegeven, investering, mogelijke subisidie en de kostprijs per ton CO2 bespaard.

Heb je na het doornemen van het rapport zin om jouw eigen scenario’s uit te tekenen en te berekenen?  Lokale besturen, streekintercommunales en provincies kunnen vanuit de publieke pagina ook inloggen in de simulatieomgeving.   
Simulaties kan je steeds opslaan om later op verder te werken.   Alle beschikbare data van je gemeente kan worden gedownload in shapefile om in je GIS systeem mee aan de slag te gaan ook csv formaat is beschikbaar. 

 

Kris Moonen