Auteur:

Gepubliceerd op: 18-02-2021

Alle lokale besturen zijn druk bezig met de organisatie van de vaccinatiecampagne. Ze doen er alles aan om zoveel mogelijk inwoners snel, veilig en comfortabel te vaccineren én te informeren. Als minimum 70 % van de bevolking zich laat inenten, komt de groepsimmuniteit in zicht, en dus ook het einde van de pandemie. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat elke inwoner zo goed mogelijk wordt geïnformeerd. Een inclusieve communicatie met oog voor verschillende doegroepen is dan ook zeer belangrijk.

Samen voor groepsimmuniteit 

Om onze leden zo goed mogelijk te ondersteunen en te inspireren wil de VVSG, op het ritme van de verschillende vaccinatiegolven, lokale praktijken verzamelen en delen om snel de zo belangrijke groepsimmuniteit te bereiken.

Maakt jouw gemeente werk van verschillende inclusieve acties met aandacht voor diverse doelgroepen zoals laaggeletterden, anderstaligen en personen met een handicap? Laat het ons weten! 

Is jouw lokaal bestuur zelf op zoek naar inspiratie en hefbomen om inclusief en toegankelijk te communiceren? Bekijk dan zeker onze opleiding 'Welkom in de diverse gemeente' op 27 of 30 april.

 

Sabine Van Cauwenberge