Auteur:

Gepubliceerd op: 12-10-2022

Recupel, het beheersorganisme voor elektrische en elektronische apparaten in België, lanceerde eerder dit jaar het nieuwe concept Recupel Pick-Up. Via deze service kan een organisatie haar oud elektro gratis laten ophalen. Het doel is een oplossing te bieden voor bedrijven, publieke instanties, scholen en organisaties om zich op een toegankelijke manier van hun e-waste te ontdoen.

Om gebruik te maken van de service dien je alle afgedankte elektronische en elektrische toestellen in de organisatie te verzamelen. Belangrijk, het gaat hier niet om professionele toestellen, maar over huishoudelijke apparaten waar je als organisatie een Recupel-bijdrage op betaalde. Denk aan laptops, koelkasten, computermuizen, koffiezetapparaten, schermen … Vervolgens vraag je online je pick-up aan bij Recupel. Toestellen die nog werken krijgen een tweede leven via kringloopwinkels, de grondstoffen van kapotte toestellen worden gerecycleerd en verwerkt tot nieuwe toestellen.

Opgelet, de Pick-Up service is niet beschikbaar voor huishoudens. De burger kan met zijn of haar afgedankte elektrische en elektronische apparaten terecht op het recyclagepark of bij een Recupel-punt in een supermarkt. De herbruikbare of herstelbare toestellen kan de burger steeds binnenbrengen in het kringloopcentrum.

Lokale besturen en andere organisaties kunnen een ophaling aanvragen via dit formulier op de website van Recupel.

Mira Wyverkens