Auteur:

Gepubliceerd op: 04-12-2019

Vlaams minister Hilde Crevits heeft in samenwerking met VDAB een online opleiding gelanceerd over artificiële intelligentie.

Artificiële intelligentie is een verzamelterm voor technologieën die machines een zekere vorm van menselijke intelligentie geven. Het gaat dan over apparaten en software die het denkvermogen van een mens 'imiteren' en zelfstandig problemen kunnen oplossen. Machines wordt aangeleerd om te reageren op data of impulsen uit hun omgeving, en ze leren op basis daarvan zelfstandig beslissingen nemen.

Artificiële intelligentie (AI) vormt de kern van heel wat nieuwe digitale innovaties en de technologie staat nog in zijn kinderschoenen. De komende jaren verwachten we heel wat nieuwe toepassingen. Ook verschillende lokale besturen experimenteren met AI. De impact op de maatschappij zal groot zijn.

Om iedereen de kans te geven kennis te maken met artificiële intelligentie is er daarom nu een gratis opleiding op de website van VDAB. In vier uur tijd leer je op een laagdrempelige manier enkele basisprincipes van AI en hoe dit nu al deel uitmaakt van ons dagelijkse leven. Je moet je wel even registreren op de website van VDAB.

Meer weten over artificiële intelligentie en enkele projecten van steden en gemeenten.

Nathalie Dumarey