Auteur:

Gepubliceerd op: 13-01-2022

Ondernemers voor een Warm België zamelt al langer laptops in. Ze laten de draagbare  computers weer helemaal in orde maken en verkopen ze dan voor die opmaakkost aan lokale besturen en armoede-organisaties.

Met steun van Telenet en de Vlaamse overheid lanceren de Ondernemers voor een Warm België nu het project 'Maak van uw hardware heartware' waarbij gemeenten tijdelijk gratis laptops kunnen krijgen voor inwoners in kansarmoede.

Gemeentebesturen die aanspraak willen maken op gratis laptops kunnen zich kandidaat stellen tot eind februari 2022.

Het aantal laptops dat voor elke aanvragende gemeente beschikbaar zal zijn, hangt af van het aantal bruikbare laptops dat de projectorganisatie kan inzamelen en het aantal aanvragen dat ze op 28 februari 2022 heeft ontvangen.

Als kansarmen een laptop nodig hebben, kan een gemeentebestuur bij de Ondernemers voor een Warm België een aanvraag indienen. Op het invulformulier moet naast de standaard contactgegevens ook een contactpersoon staan en het aantal nodige laptops. Bij de uiteindelijke verdeling wordt rekening gehouden met een aantal armoede-indicatoren, die het aantal laptops zullen bepalen waarop een gemeente aanspraak kan maken. Meer informatie kan Suzy Schoofs geven.

Ook goedkoop Internet

Een laptop is een eerste stap tot het Internet. Om het internet betaalbaar te maken voor mensen in kansarmoede zijn er verschillende initiatieven:

  • Het sociaal tarief voor Telecom
  • Telenet Essential Internet
  • Proximus Internet for All

Meer info hierover vind je op één van de webpagina's van e-inclusie.be 

Dany Dewulf