Auteur:

Gepubliceerd op: 13-01-2022

De organisatie Ondernemers voor een Warm België deelde in 2022 al 2700 laptops uit aan kwetsbare gezinnen over heel België. Ze laten de draagbare computers weer helemaal in orde maken en verkopen ze dan voor de opmaakkost van 150 euro aan lokale besturen en armoede-organisaties.

Voor dit bedrag ontvangen de gezinnen een goed werkende laptop, voorzien van de nodige software, virusscanner, een nieuwe muis en laptoptas.

In specifieke gevalen kan de organisatie door het ophalen van donaties in gemeentes de laptops ook gratis aanbieden.

Als mensen in kansarmoede een laptop nodig hebben, kan een gemeentebestuur bij een aanvraag indienen bij Ondernemers voor een Warm België. Op het aanvraagformulier moet naast de standaard contactgegevens ook een contactpersoon staan en het aantal nodige laptops.

Bij de uiteindelijke verdeling wordt rekening gehouden met een aantal armoede-indicatoren, die het aantal laptops zullen bepalen waarop een gemeente aanspraak kan maken. Indien je graag mee informatie wil, kan je mailen naar contact@ovwb.be

Ook goedkoop internet

Een laptop is een eerste stap tot het Internet. Om het internet betaalbaar te maken voor mensen in kansarmoede zijn er verschillende initiatieven:

  • Het sociaal tarief voor telecom
  • Telenet Essential Internet
  • Proximus Internet for All

Een handig overzicht met meer info over betaalbaar internet vind je op de website van Mediawijs.

Dany Dewulf