Auteur:

Gepubliceerd op: 12-05-2021

Diversiteit is een realiteit in de Gentse stedelijke context. Mensen verschillen van elkaar en daarmee omgaan is een verrijking, maar ook een uitdaging. Voor Onderwijscentrum Gent is ‘diversiteit’ een breed begrip. Het verwijst naar de sociale, culturele en etnische verscheidenheid in onze samenleving. Mensen verschillen van elkaar qua interesses, bezigheden, zienswijzen, drijfveren, behoeften, thuistalen en -culturen. Elke klas en school is divers en overal zijn er verschillen en gelijkenissen die een grote rol kunnen spelen in hoe mensen met elkaar omgaan.

Onderwijscentrum Gent ziet die diversiteit als een grote meerwaarde voor het Gentse onderwijs. Het kan een hefboom zijn voor jongeren om zich zo goed en rijk mogelijk te ontwikkelen, alsook een troef die schoolteams en leraren kunnen uitspelen.

Om scholen daarin te ondersteunen, zorgt Onderwijscentrum Gent voor een uitgebreid en divers aanbod voor scholen en schoolteams. Dit aanbod ontsloot het Onderwijscentrum in de online databank 'de GIDS'. Je vindt er workshops, vormingen, tools, lesmateriaal, informatie… rond alle facetten van diversiteit. Er is een aanbod voor schoolteams, maar even goed voor leerkrachten en leerlingen. Dankzij een handige zoekfunctie vind je snel de info die je zoekt.

Sabine Van Cauwenberge