Gepubliceerd op: 23-09-2020

Ook deze week kunnen we enkele activiteiten, inspiratiesessies en ideeën voorschotelen waarbij gezonde en duurzame voeding centraal staan.

Lerend netwerk voedselverspilling:


Op 15 september lieten 30 lokale besturen zich inspireren rond het thema voedselverspilling. De inspirerende voorbeelden van Intradura, Brugge, Slaatje Praatje, Overijse, Geraardsbergen, Genk Horeca en de SDG cirkeloefening kan je stuk voor stuk ontdekken op ons kennisnetwerk


"Boeren aan het woord" in jouw gemeente:


De gesprekkenreeks 'Boeren aan het woord' door Wervel en het Boerenforum brengt burgers en landbouwers dichter bij elkaar en tracht zo bij te dragen aan duurzame en veerkrachtige landbouw. Ook jouw lokaal bestuur kan een panel van diverse landbouwers uitnodigen die thema's als eerlijke prijszetting en agroecologie behapbaar maken. Interesse? Neem dan contact op met Karolien van Wervel.


European Week of Regions and Cities:


De Europese week van regio's en steden wordt dit jaar omgevormd tot een groots virtueel evenement met heel wat interessante sessies rond voedselfraude, stedelijk voedingsbeleid, circulaire voedingsproductie en zoveel meer. Inschrijven kan online.


Circulair werk(t)!


ESF Vlaanderen en het Departement Werk & Sociale Economie lanceren een nieuwe projectoproep voor sociaal en circulair ondernemen. Om sociaal en circulair ondernemerschap op lokaal niveau een boost te geven, roepen ze geïnteresseerden op om zich te verenigen in circulaire hubs. Deze hubs zetten in op netwerken waar stakeholders elkaar treffen en samen de handen uit de mouwen steken. Een hub maakt kans op financiering van maximaal €140.000 voor een looptijd van twee jaar.