Lies Engelen Photography
Lies Engelen Photography

Auteur:

Gepubliceerd op: 25-06-2020

Door de coronacrisis kwamen enkele belangrijke discussies over landbouw en voedselproductie weer naar de voorgrond. Verdiep je in deze relevante thematiek en laat je inspireren met deze initiatieven:

  • Lieta Goethijn van Gent en Garde, Kathy Belpaeme van Foodshift Oostende, Ann Detelder van het Steunpunt Korte Keten en Steven Desair van de VVSG delen hun corona-ervaringen tijdens de Livestream "Voedsel van dichtbij: Van stadslandbouw naar korte keten" van stadslandbouw Nederland. 
     
  •  Zullen Belgen ook na de coronacrisis blijven kiezen voor de korte keten? In naam van de 27 partneorganisaties van Voedsel Anders benadrukken Hannes Van den Eeckhout van Boeren & Buren, Sofie Vanthournout vanVoedselteams en Nele Van Vaerenbergh van Solidagro in hun opinie dat we meer invloed hebben met onze vork dan we denken.
     
  • Wil je tijdens de week van de duurzame gemeente - van 18 tot en met 25 september - jouw lokale (voedsel-)coronahelden in de kijker stellen, maar heb je nood aan wat inspiratie? Schrijf je dan snel in voor onze webinar van woensdag 1 juli. 
     
  • Wat is de wereldwijde impact van COVID-19 op ons voedselsysteem en onze gemeenschappen? Gaan we nu anders kijken naar ons voedselsysteem? De video van EAT schijnt een licht op de noden en opportuniteiten.
Steven Desair