Lies Engelen Photography - Boerderij 't Livinushof Sint-Laureins

Auteur:

Gepubliceerd op: 06-01-2021

In de eerste plaats een gezond en smakelijk 2021 toegewenst!

Vooraleer we het over een nieuw jaar hebben, blikken we graag even terug naar het VVSG lerend netwerk Lokaal Circulair Voedselbeleid in 2020.

In 2020 waren er 108 deelnemers aan het lerend netwerk Lokaal Circulair Voedselbeleid. De provincie Antwerpen was het sterkst vertegenwoordigd met 34% van de aanwezigen. De percentages voor West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant bedroegen respectievelijk 22%, 21%, 13% en 10%. Een derde van de deelnemers vertegenwoordigde de landelijke gemeenten in Vlaanderen. Bedankt voor deze mooie uitwisselingen, we kijken alvast uit naar een nieuw jaar!

In 2021 zullen we wat dieper inzoomen op diverse subthema's en nodigen we ook buitenlandse inspiraties uit. Schrijf je alvast in, want de plaatsen zijn beperkt. 

VVSG Lerend netwerk 2021:

Inschrijven kan op het kennisnetwerk.

  • Op 26/01 kan je deelnemen aan de sessie Duurzame aanbestedingen
  • Op 17/03 kan je deelnemen aan de sessie Lokale voedselstrategie, met o.a. enkele Internationale voorbeelden en extra uitleg bij subsidies. (En.)
  • Op 28/04 kan je deelnemen aan de sessie Korte keten, met o.a. enkele Nederlandse voorbeelden. 
  • Op 16/06 kan je deelnemen aan de sessie Voedselverspilling, met o.a. enkele Internationale voorbeelden en een blik op distributieplatformen. (En.)
  • Op 01/10 kan je deelnemen aan de sessie Ruimte voor voedsel, met o.a. enkele Nederlandse voorbeelden en een kijk op voedsellandschappen en voedselomgeving. 
  • Op 17/11 kan je deelnemen aan de sessie Gezonde en duurzame voeding, met o.a. enkele Nederlandse voorbeelden en informatie en inspiratie rond eiwittransitie en gezonde voeding in de zorg. 
Steven Desair