Lies Engelen Photography

Auteur:

Gepubliceerd op: 28-10-2020

Benieuwd wat er allemaal beweegt op vlak van lokaal voedselbeleid? Hieronder lijsten we even op welke evenementen en initiatieven de moeite lonen om de lokale aanpak scherp te stellen.

 

Leerrijke evenementen en infosessies

 

  • Op dinsdag 20 oktober namen 30 lokale besturen deel aan de sessie 'Ruimte voor voedsel'. Naast inspirerende voorbeelden uit Lanaken, Eeklo, Aarschot, Leuven en Oostende reflecteerden De Landgenoten, De Landwijzer en de Vlaamse Landmaatschappij over grond voor boeren. Bekijk zeker het verslag voor meer info.
  • Op dinsdag 27 oktober heeft de VVSG via een participatieve workshop overlegd met verschillende Vlaams-Brabantse actoren in het voedselveld - van middenveld tot burgerplatformen en kennisinstellingen - over de transitie naar korte keten. Het verslag kan je hier vinden
  • Op dinsdag 17 november kan je deelnemen aan de sessie 'Gezonde & duurzame voeding' binnen het lerend netwerk. Inschrijven kan op het kennisnetwerk.

 

Mag het nog iets meer zijn?

 

  • Word lid van een voedselnetwerk! Stuur een mail naar Steven Desair om lid te worden van de Teams groep 'Lokaal Circulair Voedselbeleid'. Lokale besturen uit alle hoeken van Vlaanderen kunnen in deze groep hun ervaringen, praktijkvoorbeelden, struikelblokken en uitdagingen delen. 
  • Ben je woonachtig in West-Vlaanderen? Neem dan zeker deel aan de enquête rond consumenten en hun houding ten opzichte van lokale voeding. Aarzel niet om deze oproep te delen binnen je kenniskring.
Steven Desair