Equinoxlightphoto

Gepubliceerd op: 09-02-2022

Benieuwd wat er allemaal beweegt op het vlak van lokaal voedselbeleid? Hieronder lijsten we op welke evenementen en initiatieven de moeite lonen om je lokale aanpak scherp te stellen.
 

Leerrijke evenementen en infosessies
 

  1. Hoe creëer je een gezonde voedselomgeving? Hoe ondersteun je best de scholen met hun voedselbeleid? Hoe word je een eetbare gemeente? Hoe stimuleer je duurzame eiwitconsumptie? Neem op 22 februari deel aan de VVSG interactieve thematische voedseldag rond gezonde en duurzame voeding.
     

  2. Op 21 februari lichten zes gemeenten hun succesvolle acties toe tijdens de Inspiratiesessie 'Week van de Korte Keten'.
     

  3. Verken de open ruimte in Haspengouw en ga in dialoog met elkaar langs de meanderende Herk, de landbouwactiviteiten van de fruitboeren en de dorpskern van Mettekoven. Schrijf je in voor de Open Ruimte dag op 25 maart.
     

  4. Wat doen voedselraden en welke soorten zijn er? Hoe oefenen ze invloed uit en wat is het resultaat? Neem op 29 maart deel aan een webinar van Stadslandbouw Nederland.

     

Mag het nog iets meer zijn?
 

  1. Stad Aalst lanceert zelfoogstmoestuin De Hoezekouter.
     
  2. Ga je graag met anderen in gesprek gaan over hoe jullie stad of regio sociale meerwaarde kan realiseren middels voedselbeleid en voedselinitiatieven? Gebruik de RE-ADJUSTool (REflecting on & ADvancing Justice in Urban food STrategies), een bordspel op basis van het doctoraatsonderzoek van Sara Smaal. Vraag hier jouw spel aan.
     
  3. Prospera biedt inspiratie voor open ruimtebeleid. Een belangrijk uitgangspunt van het project is dat stad en platteland niet los van elkaar gezien kunnen worden. Ook Gent maakte deel uit van dit project.
     
  4. Brood(doos)nodig zoekt lokale besturen die met lokale scholen de strijd aangaan tegen lege brooddozen.
     
  5. Welke valkuilen bij cateringopdrachten kan je vermijden? Leer van de ervaring van de gemeente Ukkel.