Gepubliceerd op: 10-08-2021

Ondertussen is de Federale Prijs Armoedebestrijding vanuit de POD Maatschappelijke Integratie al toe aan haar 13e editie. Via deze prijs wil men innovatieve OCMW’s en armoedeorganisaties in de kijker te zetten. Dit jaar staat de prijs in het teken van outreachend werken: een aanpak waarbij personen in armoede actief uitgezocht worden - ook indien ze hier zelf niet expliciet om vragen - o.a. via aanwezigheid op het terrein en samenwerkingen met relevante organisaties. OCMW’s en armoedeorganisaties die de strijd tegen armoede aanbinden met een outreachende aanpak kunnen tot 5 september een dossier indienen via de officiële website.

De prijs zelf bestaat uit een som van €10.000 en een trofee voor de verkozen laureaten. De selectie wordt gemaakt door een vakjury die per gewest drie organisaties uit de inzendingen nomineert, om vervolgens met een publieke stemming tot één winnaar per gewest te komen. De prijzen zullen uitgereikt worden tijdens een evenement op 19 november.

Voor meer informatie bij de voorwaarden kan je het wedstrijdreglement naslaan en voor vragen kan je terecht op het mailadres vraag@mi-is.be. Een kandidatuur indienen kan via het invulformulier.