Auteur:

Gepubliceerd op: 16-09-2020

Naar jaarlijkse gewoonte vind de European week for cities and Regions plaats in oktober. Het is één van de grootste evenementen waar de focus ligt op lokaal beleid. Dit jaar wordt de Europese week van de regio's en steden verspreid over drie opeenvolgende weken, elk gewijd zijn aan één prangend thema:

  1. empowering cities
  2. cohesion & cooperation
  3. Green Europe

Sessie Reboot your city in a circular way (20 oktober):

De COVID-19 crisis heeft de wereld op zijn kop gedraaid, maar biedt ook kansen! Kansen om te werken aan een duurzame, veerkrachtige samenleving. In deze sessie bekijken Vlaanderen Circulair, Mechelen, Amsterdam, Brussel en de OESO op welke wijze steden en regio's geïnvesteerd hebben in een circulair economisch systeem en hoe dit hen veerkrachtiger heeft gemaakt tijdens de crisis.

Als het meest nabije overheidsniveau kunnen steden een enorme impact hebben en trendsetters worden met een diepgaande impact op consumptie en andere gedragsgewoonten. Dit biedt steden ook heel wat mogelijkheden om circulaire modellen te ontwikkelen en ze systematisch te verankeren, zeker in deze unieke coronatijden.

Wil je dus meer weten over hoe je als gemeente of regio de transitie naar een circulaire samenleving maakt? Neem dan zeker deel aan de sessie 'Reboot your city in a circular way' op 20 oktober. Het volledige programma van de #EURegionsWeek kan je online bekijken.

 

Elke de Taeye