Auteur:

Gepubliceerd op: 03-06-2020

Zet lokale duurzame helden in de kijker en doe mee aan de Week van de Duurzame Gemeente van 18 t.e.m. 25 september!

De campagneweek biedt gemeenten een format om het bewustzijn over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) te vergroten. De zeventien globale doelstellingen krijgen lokaal een gezicht via duurzame helden. Dit zijn burgers, bedrijven, scholen, verenigingen, gemeentelijke diensten ... die in hun dagdagelijke praktijk bijdragen aan duurzaamheid. De VVSG biedt gemeenten fysiek en digitaal materiaal aan om hun campagne vorm te geven. 

Deze derde jaargang van de Week van de Duurzame Gemeente is een speciale editie. We vieren internationaal de vijfde verjaardag van de SDG's. We bevinden ons op een kantelpunt: we hebben nog tien jaar om Agenda 2030 te realiseren. Het is nu meer dan ooit tijd voor actie! Daarnaast ligt de focus dit jaar op 'coronahelden'. De corona-epidemie wijst ons namelijk op het belang van duurzaamheid en globale verbondenheid en ze legt de verbanden tussen de sociale, ecologische en economische dimensies van duurzaamheid bloot.

Vorig jaar namen 95 gemeenten deel. Surf mee op de SDG-golf richting 2030 en schrijf je nu in. Inschrijven kan nog t.e.m. 14 augustus. 

Alle informatie, waaronder de campagnehandleiding, op www.duurzamegemeente.be

De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), met de steun van de Vlaamse Overheid, de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp van de federale overheid, de Europese Commissie en Platforma.

Hanne Albers