Week Duurzame Gemeente

Auteur:

Gepubliceerd op: 29-05-2019

Van 18 tot 25 september 2019 organiseert de VVSG opnieuw de Week van de Duurzame Gemeente, waarin de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) een week lang in de kijker worden gezet. Deelnemende gemeenten hangen net als vorig jaar de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten hun lokale duurzame helden in de kijker. De helden zijn burgers, bedrijven, scholen en verenigingen die dagdagelijks duurzaam bezig zijn en daarom de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen worden.

Omdat in 2019 de nieuwe lokale meerjarenplannen geschreven worden, grijpt de VVSG deze editie van de campagne aan om de SDG's ook ingang te doen vinden in het lokale beleid op lange termijn. Deelnemende besturen worden gevraagd om de SDG-engagementsverklaring te ondertekenen, en de VVSG biedt aan om bij hen langs te komen voor een toelichting over de integratie van de SDG's in de gemeente en in de beleidsplannen.

Deze Vlaamse campagne kadert in de globale Act4SDGs campagne van de VN en valt ook samen met een internationale SDG-top in New York.

Steden en gemeenten kunnen zich nog tot 10 juli inschrijven voor de campagne, op www.duurzamegemeente.be.

Heleen Voeten