Foto: Tim Buelens
Foto: Tim Buelens

Auteur:

Gepubliceerd op: 11-02-2021

Meer en meer steden en gemeenten werken aan acties om discriminatie en racisme tegen te gaan. Zo maakten de voorbije maanden verschillende steden hun acties en intenties over anti-discriminatie en/of anti-racsime bekend in specifieke plannen (Mechelen, Brugge) of als onderdeel van een ruimer diversiteitsplan (Sint-Niklaas).

Ook de stad Gent keurde recent haar Actieplan Antidiscriminatie en Antiracisme 2020-2025 goed. Met dit plan beschrijft de stad hoe ze structureel racisme en discriminatie actief zal bestrijden. 

Ook onderwijs is een van de prioritaire aandachtspunten. Net zoals vele andere okale besturen en scholen is ook Gent zoekende om een gelijke, niet-discriminerende toegang tot kwalitatief onderwijs te garanderen voor alle leerlingen en inclusie en diversiteit impactvol op te nemen in de onderwijspraktijk.

Over de rol van lokale besturen en scholen om racisme en discriminatie aan te pakken organisen de stad Gent (Dienst Welzijn en Gelijke kansen & Onderwijscentrum Gent), ORBIT vzw en de VVSG op 16 maart 2021 een webinar. Met deze studiedag willen we een dialoog starten over discriminatie, racisme en dekolonisatie in het (flankerend) onderwijs.

Presentaties

Heeft jouw lokaal bestuur ook acties rond anti-discriminatie of anti-racime gepland? laat het ons weten.

Save the date 16 november. Op 16 november verzamelen we in Gent voor een live studiedag. Meer info na de zomer.

Sabine Van Cauwenberge