Auteur:

Gepubliceerd op: 28-04-2022

Met de nodige blijdschap kondigen we onze volgende Klimaatdag aan. We nodigen jullie allen uit op 13 oktober 2022 om kennis uit te wisselen over de lokale klimaataanpak.

Uitwisseling tussen lokale besturen centraal

Voor deze editie treedt de stad Brugge op als gaststad, een keuze waar wij als VVSG bijzonder enthousiast over zijn. De stad Brugge is ambitieus in haar klimaatbeleid en deelt graag haar ervaringen met andere lokale besturen. Naast het delen van eigen kennis wil Brugge ook graag meer leren van andere steden en gemeenten. Lokale besturen en hun expertise staan centraal tijdens deze editie. We willen de uitwisseling maximaliseren tijdens de verschillende sessie en werkbezoeken in en rond Brugge.

Niet alleen de inhoud van de Klimaatdag, maar ook de locatie waar we jullie verwelkomen is voor ons belangrijk. Daarom vindt de Klimaatdag plaats in het Beurs- en Meetingscongrescentrum in Brugge. Dit nieuwe gebouw tracht zelf ook om zo duurzaam mogelijk te zijn; van een groendak tot recycleerbare materialen en lokale leveranciers en producten.

 

Belang van andere actoren

Steden, gemeenten en intercommunales kunnen heel wat leren van elkaar, maar ook andere actoren dragen hun steentje bij. Daarom zullen we ook tijdens deze Klimaatdag een standhoudersmarkt hebben. Hier kunnen verschillende organisaties (profit en non-profit) hun aanbod voor lokale besturen kenbaar maken. Om zeker te zijn dat er een goede match is tussen beide partijen vragen we wel om te voldoen aan enkele voorwaarden, die je kan nalezen in onze infobrochure.

Heeft jouw organisatie een interessant aanbod voor lokale besturen m.b.t klimaat? Dan ben je dus zeker en vast welkom op onze standenmarkt. Je kande infobrochure raadplegen en jouw interesse bekendmaken via ons online aanvraagformulier.

 

Samen tonen we de kracht van steden en gemeenten

Wil je graag weten hoe je jouw eigen lokale klimaatbeleid kan verbeteren en meer leren van collega’s? Markeer dan zeker en vast 13 oktober in jouw agenda.

We ontvangen jullie graag allen op 13 oktober 2022 in het Beurs- en Meetingscongrescentrum in Brugge. Markeer dus zeker en vast deze datum in jouw agenda!

 

 

Elke de Taeye