Gepubliceerd op: 10-03-2022

We waren al een tijdje in blijde verwachting van de nieuwe website van de brandweer in Vlaanderen en nu is het zover!  Op de website vind je alle  belangrijke informatie terug over de brandweer, alle hulpverleningszones, (brand-)veiligheid en dus ook van je plaatselijke brandweer. 

Een vraag over de brandweer?

Waarvoor kan je beroep doen op de brandweer? Is dat altijd gratis? En hoe kan je zelf brandweerman of -vrouw worden? Waar zijn er vacatures voor brandweer, ziekenwagen of administratief personeel?  Ben je student en wil je een stage of een eindwerk/thesis doen over de brandweer? Wil je jobstudent zijn? Ga zeker een kijkje nemen!

Heb je de brandweer nodig bij stormschade of wateroverlast? Of vallen hinderlijke wespen je lastig? Bij de meeste hulpverleningszones kan je dit online melden. Check ook even de tips over rookmelders en brandveilig leven. Zo blijven koken, barbecueën en eindejaar altijd een feest. Dat en nog veel meer vind je terug op www.debrandweer.be

Brand of levensgevaar

In geval van brand, een persoon/dier in levensgevaar of een levensbedreigende situatie, bel je altijd de 112. Dat zorgt ervoor dat de snelste hulp ter plaatse komt.

Heb je een vraag die minder dringend is? Gebruik dan de website van je hulpverleningszone, de website www.debrandweer.be of de 1722 indien deze beschikbaar is. Zo weet de brandweer welke situaties ze eerst aanpakken. Je mag er wel zeker van zijn: de brandweer komt je helpen! 

Samenwerking

Deze website is een samenwerking van de 20 hulpverleningszones, Netwerk Brandweer en BrandweerVereniging Vlaanderen (BVV).