Auteur:

Gepubliceerd op: 28-06-2024

Fietstochten, herfstwandelingen, zwerfvuilacties, peddel-avonturen, ruitertochten, buurtfeesten, picknicks, fotozoektochten en nog veel meer: tijdens de Dag van de Trage Weg komen duizenden wandelaars, fietsers, ruiters en andere enthousiastelingen een weekend lang samen op en langs trage wegen. Dit jaar is dat op 19 en 20 oktober. Onbekende parels, eeuwenoude paden en zelfs bedreigde wegjes zijn dat weekend het decor voor ruim 400 activiteiten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Van de Westhoek tot het Maasland, van Hoogstraten tot in Aarlen, in het groen of in de stad, langs historische wegen of gloednieuwe doorsteekjes. 


Hoe doe je mee?

Iedereen kan een activiteit op het programma zetten: een wandel- of mountainbikeclub, jeugdbeweging, werkgroep of een wijkcomité of een natuurvereniging. Maar ook activiteiten van lokale besturen of samenwerkingen tussen verschillende groepen zijn van harte welkom. 


Meer weten?

Op www.dagvandetrageweg.be vind je meer info en inspiratie. Je kan er meteen je eigen activiteit registreren. Trage Wegen zorgt voor communicatie en ondersteuning. 

Meer informatie via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 29.

Erwin Debruyne