Auteur:

Gepubliceerd op: 15-06-2021

Elk jaar richt Dag van de Trage Weg de schijnwerpers op de trage wegen in ons land. Wandelaars, fietsers en ruiters verenigen zich op hun favoriete wegjes, gewaardeerde paden en populaire trajecten - zowel in de natuur als midden in de stad. Tegelijk onderstrepen organisatoren en deelnemers het belang van aangename en veilige trage wegen voor iedereen. Dit jaar gaat Dag van de Trage Weg door op 16-17 oktober.

Doe mee en organiseer ook in jouw buurt(en) een activiteit. Iedereen kan deelnemen: wandelclubs, sportorganisatie, jeugdbewegingen, actiegroepen, natuurverenigingen, fietsersbonden, wijkcomités, maar ook lokale besturen. De mogelijkheden langs en over trage wegen zijn legio: een wijk- of patrimoniumwandeling, verfraaiingswerken, aanplanting van groen, een gezinsevenement, plaatsing van naambordjes, inhuldiging van een verkeersveilige verbinding, enzovoort.

Surf naar www.dagvandetrageweg.be, organiseer een van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning en bekendmaking door Trage Wegen vzw. Vragen? Neem contact op via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 26.

Pieter Plas