Gepubliceerd op: 24-08-2021

Elk jaar tonen vele lokale besturen, van gemeenten tot woonzorgcentra en politiezones, zich solidair met kankerpatiënten en hun naasten op de jaarlijkse Dag tegen Kanker. Op deze themadag coördineert Kom op tegen Kanker diverse acties die mensen met kanker laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

Ook jouw lokaal bestuur kan mee de schouders zetten onder dit mooie initiatief, en dat kan op diverse manieren:

  • Op 21 oktober kan je het gele lintje delen via sociale media en andere communicatiekanalen met de hashtag #dagtegenkanker.
  • Mandatarissen en medewerkers kunnen het gele lintje dragen als symbool van solidariteit.
  • Je lokaal bestuur kan het digitale aanbod - met infosessies, workshops, … - van Kom op tegen Kanker voor patiënten, naasten en hulpverleners mee bekend maken. Dit aanbod wordt publiek gemaakt in de aanloop naar de themadag.
  • Ondersteun tijdens de week van 21 oktober de publiekscampagne die Kom op tegen Kanker voert. Hiervoor kan je het beschikbaar communicatiemateriaal gebruiken.

Wil je alvast nieuwe gele lintjes of communicatiemateriaal bestellen? Ook dat kan online. Via mail of telefoon (024861182) kan je laten weten hoeveel gratis lintjes of communicatiemateriaal je wil bestellen.

Het is ook mogelijk om zelf een creatieve actie op poten te zetten. Van gele lintjes op een publiek zichtbare plaats tot een gele truiendag, een koekenbak in lintjesvorm of een origineel filmpje op sociale media. Voor tips en inspiratie kan je terecht op de website van Kom op tegen Kanker.