cultuurhuizen planten cultuurbos

Auteur:

Gepubliceerd op: 25-02-2020

Bij de Buren is een samenwerking tussen 13 West-Vlaamse cultuurhuizen. Met de bus nemen ze hun publiek mee naar voorstellingen van de deelnemende cultuurburen. 

Naast het artistieke en sociale aspect wil het partnerschap dit jaar nu ook het ecologische aspect van ‘Bij de Buren’ benadrukken. Dertig mensen op een bus is beter dan dertig auto’s in de file. Maar dat kan nog beter. In Wouter Deprez en BOS+ vond ‘Bij de Buren’ twee enthousiaste partners. Per gereden kilometer naar de buren gaat 1 euro naar een bebossingsproject in Melle, Merelbeke en Oosterzele. Dankzij het project worden akkers tussen drie opgedeelde stukken bos dankzij 300 nieuwe bomen terug samengebracht tot een geheel. ‘Bij de Buren’ brengt met de actie zodoende oude buren terug bij elkaar.

De deelnemende huizen: De Grote Post (Oostende), Cultuurcentrum Brugge, CC De Spil (Roeselare), Schouwburg Kortrijk, CC Casino (Koksijde), CC De Schakel (Waregem), CC Scharpoord (Knokke-Heist), CC Blankenberge, CC Het Spoor (Harelbeke), CC De Steiger (Menen), CC De Brouckere (Torhout), CC Wevelgem en CC Het Perron (Ieper). 
 

Hilde Plas