Auteur:

Gepubliceerd op: 17-01-2023

Het DUT-partnerschap nodigt steden uit om te helpen de uitdagingen te identificeren die in de volgende DUT-oproep in 2023 aan bod zouden moeten komen. Het transnationale DUT-partnerschap is opgericht in kader van het EU-kaderprogramma Horizon Europe, met als doel om stedelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Bedoeling nu is om de dringendste en meest relevante prioriteiten te bepalen binnen de drie transitiepaden: Positive Energy Districts, 15-Minute City en Circular Urban Economies.

Jouw input en feedback is essentieel om te verzekeren dat de DUT-oproep die in september wordt gelanceerd, ook relevant zal zijn voor de Vlaamse context en de belangrijkste uitdagingen aanpakt om de nodige duurzame stedelijke transformatie te realiseren. Neem daarom deel aan de bevraging (open tot 6 februari) waar de mogelijke uitdagingen en prioriteiten binnen elk transitiepad gepresenteerd worden.

De resultaten van deze consultatie zijn onderdeel van een breder scopingproces waarin er ook een interactief Agora eind februari georganiseerd zal worden.

Meer informatie over de consultatie is hier te vinden.

Leen Van der Meeren