participatie woonzorg
participatie woonzorg

Auteur:

Gepubliceerd op: 14-01-2020

Een gedeelde visie, een echt levensproject en ‘iedereen participeert’ in het woonzorgcentrum: dit zijn de sleutelwoorden van het Tubbe-model met als vaste ‘decor’ de kwaliteit van de relaties die je ziet groeien tussen bewoners, families, leden van het personeel, de directie en ook de buurt. Dit model is een organisatie- en managementmodel dat wordt toegepast in verschillende woonzorgcentra in Zweden.

Wil je dit proces starten in jouw woonzorgcentrum? Ben je overtuigd van de principes die het model overbrengt? Ben je klaar om diepgaande veranderingen aan te brengen in een langetermijnperspectief? Dan kan deze oproep jou interesseren.

Als gevolg van de positieve ervaring voor bewoners, personeel, vrijwilligers en de directie van 6 pilootwoonzorgcentra, heeft de Stichting besloten andere woonzorgcentra te ondersteunen die het proces wensen te beginnen. Zij moedigen woonzorgcentra aan om het proces te starten door coaching te financieren.

Voor wie?

De oproep staat open voor elke directielid van een woonzorgcentrum in België die met hun woonzorgcentrum de stap wil zetten naar het Tubbe-model.

Kandidaat stellen kan tot en met donderdag 16 januari!

Meer info

Tim Reddé