Auteur:

Gepubliceerd op: 12-06-2020

Velt, de vrijwilligers van Pluk en Stad Gent ontwikkelden samen een digitale kaart met daarop publieke en semipublieke plukplekken waar buurtbewoners in het Gentse gratis fruit mogen plukken. https://gentengarde.stad.gent/kaart

Eetbaar groen in de stad verbindt mensen en zorgt voor ontmoetingen. Net omdat dat niet meer zo vanzelfsprekend is in deze coronatijden, beseffen we des te meer het belang ervan. De bedoeling van de kaart is om het lokale fruit voor alle Gentenaars toegankelijker te maken” zegt Carina Govaert van Velt.

Tine Heyse, schepen van Milieu en Klimaat, vult aan: ‘Buurtfruit is een mooi voorbeeld van hoe we samen met burgers voedselverspilling tegengaan. Dat is goed voor het klimaat, geeft buurtbewoners toegang tot lekker vers fruit en creëert mogelijkheden voor ontmoeting. Zo werken we echt samen aan een duurzamer voedselsysteem. Het is dus fantastisch dat dit project nu erkenning krijgt met een Food Waste Award.”

We hebben allemaal een spontane vreugdedans gedaan in onze tuin of kot en hopen er veel andere steden en gemeenten mee te inspireren!” aldus Carina Govaert.

 

Steven Desair