Gepubliceerd op: 28-06-2022

Na twee verlengingen rondt de lokale vrijetijdsmonitor nu stilaan af om de rapporten te kunnen voorbereiden. Nog tot en met 30 juni 2022 kunnen de vrijetijdsdiensten alle ingevoerde data bevestigen in de registratietool.

Opgelet

Met de rol van coördinator kan je de rubrieken bevestigen in het statusoverzicht van de applicatie. Neem contact op met de lokale beheerder van je stad of gemeente om je de rol van Coördinator te geven. In de meeste gevallen is dit de algemeen directeur, de gemeentesecretaris of een medewerker van de ICT-dienst.

De data van de onbevestigde rubrieken worden na 30 juni automatisch bevestigd, tenzij je het team van de vrijetijdsmonitor expliciet laat weten dat je dit voor je stad of gemeente niet wenst.

Bevestigen is wel degelijk belangrijk. Hierdoor weet men immers dat de lokale besturen de ingevoerde data zelf hebben gevalideerd. Maar ook over de niet bevestigde data willen men graag rapporteren.

En daarna?

De overdracht van de data gebeurt niet één op één per gemeente of stad. Ze wachten namelijk op de input van alle deelnemende lokale besturen vooraleer de data kunnen worden ontsloten.
Die ontsluiting voorzien ze vanaf september 2022 via vlaanderen.be/vrijetijdsmonitor. Dit wordt toegelicht in de maandelijkse nieuwsbrief, waarop u zich ook via bovenstaande link kan abboneren

Van zodra de rapporten beschikbaar zijn, kun je de tendensen op gebied van vrije tijd onder de loep nemen, voor je eigen stad of gemeente, of in vergelijking met representatieve vergelijkingsgroepen. 


Heb je vragen? Aarzel dan niet om het team van de lokale vrijetijdsmonitor te contacteren.

02 553 68 28, vrijetijdsmonitor@vlaanderen.bevlaanderen.be/vrijetijdsmonitor