Auteur:

Gepubliceerd op: 10-09-2020

Aquaflanders lanceert het gemeentecharter ‘kraanwatergemeente’ en helpt zo gemeenten bij het promoten van een gezonde levensstijl en het creëren van een gezonde leefomgeving.

Jouw stad of gemeente kan een voorbeeldrol opnemen naar scholen, verenigingen en lokale bedrijven door te kiezen voor kraanwater als dorstlesser en in te zetten op duurzaam watergebruik. Dat gaat van het aanbieden van gezonde tussendoortjes in de buitenschoolse kinderopvang tot het aanleggen van kwaliteitsvolle wandel- en fietsinfrastructuur. Door te kiezen voor kraanwater kan jouw gemeente de gezonde én milieuvriendelijke lijn in jouw lokaal gezondheidsbeleid doortrekken.

Heb je het charter al ondertekend? Maak dan voor jouw kraanwatergemeente een eigen pagina aan op het Kraanwaterplatform. Daar kan je acties en projecten in de kijker zetten en meedingen naar de titel 'Kraanwatergemeente van het jaar'.

Wil je stad of gemeente graag kraanwatergemeente worden, of wil je alle voordelen voor je gemeente even op een rij zien? Ontdek hier alles over het nieuwe gemeentecharter van AquaFlanders!

Katrien Gordts