Auteur:

Gepubliceerd op: 04-05-2021

Vanaf 1 juni 2021 zal de BelRAI Screener als verplicht inschalingsinstrument gebruikt worden door de diensten voor gezinszorg, en in het kader van het zorgbudget zwaar zorgbehoevenden door de gemachtigde indicatiestellers.

Via de website van het Departement Zorg en Gezondheid kan je het laatste nieuws rond BelRAI raadplegen, maar ook de verschillende toelichtingen herbeluisteren (onder andere de toelichting van 27 april) voor de diensten gezinszorg, diensten maatschappelijk werk van het ziekenfonds en de OCMW's en welzijnsvoorzieningen. Het is ook mogelijk om de presentaties te downloaden zodat je snel alle beschikbare informatie kan inkijken. 

In de loop van de komende dagen en weken, zal de webpagina verder aangevuld worden met relevante inhoud en zal je eveneens een overzicht van veelgestelde vragen - met bijhorende antwoorden - kunnen terugvinden.

Moest je toch nog met vragen zitten, dan kan je afhankelijk van de aard van de vraag terecht bij onderstaande instanties:

 1. Inhoudelijke vragen
 2. Vragen in kader van Circle of Trust
  • Te richten aan de eigen DPO (Data Protection Officer)​
  • De DPO kan zelf terecht bij DPO Vlaamse Overheid via cot@vlaanderen.be ​
    
 3. ICT-technische vragen bij COT-organisaties​
 4. ​ICT-technische vragen non-COT-organisaties​

Andere vragen kunnen gesteld worden via het mailadres belrai@vlaanderen.be. Non-COT organisaties kunnen op dit moment ook inschrijven voor 3 toelichtingsmomenten.

Bekijk ook zeker onze verzameling van veelgestelde vragen op deze pagina.

Leen Van Den Heuvel