Auteur:

Gepubliceerd op: 03-11-2020

Om gemeenten te ondersteunen die willen werken aan hun SDG-footprint lanceren IDEA Consult, VVSG en CIFAL Flanders een SDG Pioneerprogramma. Binnen het programma realiseren lokale besturen op twee jaar tijd een ambitieus actieplan rond elk van de 5 P’s uit Agenda 2030 - People, Planet, Prosperity, Partnership en Peace. Bij een positieve evaluatie ontvangt de gemeente het Internationale SDG Pioneer opleidings- en implementatiecertificaat van UNITAR, het opleidingsinstituut van de VN. 

De begeleiding bestaat onder meer uit een SDG-scan, de opmaak van een actieplan op maat en coaching bij de uitvoering ervan, een online SDG-dashboard op maat en een lerend netwerk van deelnemende gemeenten. Het programma is gespreid over twee jaar, de start staat gepland in maart 2021 om te eindigen op december 2022.

Voor meer informatie over de inhoud en kostprijs kan je deze informatiebundel lezen en kan je terecht bij Bart Van Herck, Senior Expert Idea Consult (tel: +32 477 26 34 33).

Je kandidaat stellen kan nog t.e.m. 15 januari. 

SDG monitor voor lokale besturen:

Idea Consult ontwikkelde eveneens een online SDG-monitor voor lokale besturen, gebaseerd op de SDG-indicatorenset van de VVSG. Op basis van 67 indicatoren krijgt elke gemeente een SDG-score. Deze kan je ook vergelijken met het Vlaams gemiddelde en met de Belfiusclusters. Bekijk de details voor jouw gemeente online

Hanne Albers