Auteur:

Gepubliceerd op: 22-10-2020

Ondanks deze bizarre corona-tijd sloeg het VVSG-Steunpunt Kinderopvang samen met de partners uit het werkveld de handen in elkaar om alle kinderbegeleiders eens extra in de bloemetjes te zetten. De vroegere Dag van de Kinderbegeleider en Week van de Buitenschoolse Kinderopvang werd dit jaar gecombineerd tot Week van de kinderbegeleider van 12 tot 18 oktober. Een week met aandacht voor de kinderopvang in alle facetten, een week feest in de kinderopvang voor de kinderen, de kinderbegeleiders, de ouders, de buurt en het lokaal bestuur.

De slogan “Beestig bedankt” was zeer toepasselijk want als #superherotegencorona kan onze waardering naar de sector en in het bijzonder naar de kinderbegeleiders niet groot genoeg zijn. Het afgelopen jaar is er veel aandacht gegaan naar een ander “beestje” dat het leven overhoop heeft gehaald. De kinderbegeleiders hebben deze periode nog maar eens aangetoond dat ze ook in moeilijke tijden met een groot hart klaarstaan voor kinderen
en ouders. Dat verdient een ontzettend grote ‘Beestig Bedankt!’ aan alle medewerkers die dag in dag uit het beste van zichzelf geven. Met 83.000 complimentenkaartjes toonden ouders, verantwoordelijken en het bestuur hun waardering. Daarnaast konden de voorzieningen geschenken bestellen zoals een herbruikbare drinkfles met infuser, een reusable lunchbag met beestige opdruk of een vlaggenlijn om elk feestje op de fleuren. Ook die actie was een schot in de roos met meer dan 6000 bestellingen.

‘Beestig bedankt’ aan alle leden om er samen met het VVSG–Steunpunt Kinderopvang een succesvolle #weekvandekinderbegeleider van te maken. 

Karen De Meyer