Noodsituatie

Auteur:

Gepubliceerd op: 02-04-2019

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in de buurt, wil je je inwoner graag snel verwittigen. Daarom kunnen steden en gemeenten vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je inwoners op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een lokale overheid elke inwoner kan verwittigen en de nodige instructies kan geven bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.
 
BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om de inwoner te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat elke inwoner zich inschrijft op BE-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Antwerpen en werkt in Brussel? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.
Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee bent, of een uitstap maakt naar de zoo.
 
Inschrijven is volledig gratis.

Registreren

Elke inwoner kan zich heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be.
 

Waar vind ik meer informatie?

Kris Versaen