Auteur:

Gepubliceerd op: 12-06-2019

Voor het 5de jaar op rij organiseerde VVSG de basisopleiding voor nieuwe ambtenaren economie. Tijdens deze 4-daagse opleiding worden de deelnemers mee in bad genomen over de voornaamste aspecten van het gemeentelijk economisch beleid.

Een aantal thema’s die aan bod komen zijn dienstverlening aan en communicatie met ondernemers, detailhandel en horeca, het landschap van actoren, ondernemersdata, bedrijfshuisvesting maar ook ambulante handel en kermissen enz.

Elke maand gaan enkele nieuwe gemeentelijke ambtenaren economie van start. Jaarlijks krijgen gemiddeld 25 tot 30 onder hen de kans om in te tekenen op dit aanbod. Gedurende de opleiding gaan we samen op pad en ontdekken we de waaier aan boeiende uitdagingen voor een ambtenaar economie. We bouwen ook voldoende tijd in om te netwerken, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Sinds de start in 2015 volgden al ruim 135 ambtenaren economie afkomstig uit 100 verschillende Vlaamse gemeenten (incl. 2019) de VVSG-basisopleiding. Omdat de vraag elk jaar groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, proberen we aan de hand van een aantal criteria zoveel mogelijk verschillende gemeenten te laten deelnemen.

Deze opleiding wordt georganiseerd met steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen in het kader van het Project Overlegtafels.

Vicky De Kock