Auteur:

Gepubliceerd op: 27-01-2021

Het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering (AgII), Atlas Antwerpen en INGent stellen naast meertalige informatie over de coronamaatregelen via de website van het AgII nu ook een basisfolder ‘Laat je vaccineren’ ter beschikking in meer dan 25 talen

Bij elke folder vind je eerst de Nederlandse tekst en vervolgens de vertaling. Dit volgens de richtlijnen van de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Het is aangewezen om deze info, naast in de voorgeschreven bestuurstaal, ook in andere talen aan te bieden indien er een grote vertegenwoordiging van anderstaligen is. 

  • De folder geeft antwoorden op vragen zoals ‘waarom is vaccinatie belangrijk?’, ‘waar en wanneer krijg ik een vaccin?’, ‘is het vaccin veilig en hoe werkt het?’, en ‘hoeveel kost de vaccinatie?’.
  • Je kan als lokaal bestuur de bronbestanden nog verder aanpassen met bijvoorbeeld het logo van uw stad of gemeente en lokale foto’s.

Op laatjevaccineren.be is nu ook een beeldtaalfiche over vaccinatie in eenvoudig Nederlands beschikbaar. Ook deze fiches zullen binnenkort in meerdere talen beschikbaar zijn, net als audio- en videofragmenten met dezelfde informatie.

Sabine Van Cauwenberge