Auteur:

Gepubliceerd op: 26-01-2022

In het traject naar basisbereikbaarheid werd op 26 januari de Ontwerpwijzer Hoppinpunten gepubliceerd. De ontwerpwijzer geeft lokale besturen handvatten voor de concrete inrichting van de Hoppinpunten. 

De Ontwerpwijzer Hoppinpunten is opgebouwd uit een visietekst met leeswijzer en twee soorten fiches: fiches per inschalingsniveau gekoppeld aan de ruimtelijke context (inschalingsfiches) en fiches per thema (themafiches). De volledige Ontwerpwijzer en verdere informatie hieromtrent, vind je terug op de website van Agentschap Wegen en Verkeer. Volg zeker ook de online infosessies op 22 of 24 februari.

Op 10 maart 2022 voorziet het Gemeentelijk Ondersteuningsplatform Vervoerregiowerking een apart webinar dat zich focust op de procedurele stappen (subsidies, begrotingswijzingen etc..) bij de uitrol van Hoppinpunten. Meer informatie vind je hier.

Met eventuele vragen kan je steeds terecht bij de medewerkers van het Gemeentelijk Ondersteuningsplatform Vervoerregiowerking (Guido Vaganée en Michiel Apers).

Guido Vaganée – guido.vaganee@vvsg.be
Michiel Apers – michiel.apers@vvsg.be

Michiel Apers