Auteur:

Gepubliceerd op: 14-12-2020

Het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) lanceert voor Brussel Mobiliteit een studie over asfalt als verharding voor voetgangersvoorzieningen. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil op deze manier laten onderzoeken hoe Brussel asfalt als verharding voor voetgangersvoorzieningen zou kunnen inzetten, denk bij hierbij aan het trottoir, voetgangerszones, winkelstraten en andere.

In binnen- en buitenland zijn hier al heel wat voorbeelden van te vinden. Heeft jouw stad of gemeente ervaring met het gebruik van asfalt voor de verharding van voetgangersvoorzieningen? Vul dan zeker de invulfiche in om jouw inspirerende voorbeelden te delen.

Nadat het OCW alle fiches verzameld heeft, zal begin 2021 een inspiratieworkshop doorgaan voor opdrachtgevers en wegbeheerders. Deze workshop is dan wel gericht naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Brusselse gemeentes, maar indien je jouw case zou willen toelichten tijdens deze workshop kan je dat ook aanduiden in de invulfiche. De ingevuld fiches kan je tot 4 januari doorsturen naar onderzoeker An Volckaert.

Erwin Debruyne